BELEEF TEXEL, TEXEL-PLAZA

Agenda in Den Burg

22 februari 2020

Het Vogelinformatiecentrum organiseert een minibusexcursie waarbij een ervaren gids u meeneemt naar de mooiste vogelplekken aan de oostkant van het eiland (auch in Deutsch/also in English). Tijd: 9.30 – 12.30 uur. Prijs: €40,- p.p. (incl. gebruik van een top klasse verrekijker en koffie na afloop) Opgeven en informatie I: vogelexcursiestexel.nl, T: (0222) 316249, of in het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42 in De Cocksdorp.
Livemuziek met gratis entree. Deze week geeft The imaginairy suitcase optredens om vrijdag 21.00 uur: Restaurant Dennenoord. Zaterdag 14.00 uur: De Compagnie Texel, 20.00 uur: Eetcafé de Steenenplaats of café Mans. Zondag 16.00 uur: De Toegift @klif12. Zie FB: /MusicmeetsTexel.
12.00-12.45 Strandvondstenkar in het museum 13.00 Presentatie in de Walviszaal 14.00-15.30 Ontdek van alles over de zee in het Zeelaboratorium Ecomare, Ruijslaan 92, De Koog
Young 4 Ever organiseert een spannende spokentocht in het bos. Deelname is € 5,- p.p. incl een drankje en wat lekkers. Van tevoren opgeven is verplicht! Je kunt jezelf en je groep van maximaal 6 teamleden opgeven via de website www.young4ever.nl. Als je de groep hebt opgegeven en betaald hebt, krijg je via de mail een starttijd door met verdere informatie over wat je mee moet nemen. De route begint bij de fonteinsnol. De deelnemers onder de 12 jaar moeten een volwassene meenemen. Ben jij niet bang te krijgen? Geef je dan nu op als je durft!
Mathijs Verhagen en Donna van der Slikke organiseren een dartwedstrijd voor jeugd en volwassenen. Dit doen zij in het kader voor Day for Change, een schoolopdracht die alle leerlingen van het 2e jaar van de OSG deze maand gaan uitvoeren. Met Day for Change gaan leerlingen als bewuste ondernemers aan de slag. Met de winst steunen zij projecten in ontwikkelingslanden. Het darttoernooi is vanaf 22:00 uur in dorpshuis ’t Skiltje. De inschrijfkosten zijn €5,-. Mathijs en Donna krijgen steun van de TDO, de Texelse Dart Organisatie, van Dorpshuis ’t Skiltje en Texel Catering. Jeugd en volwassenen kunnen zich inschrijven via: 104890_mathijs@dehogeberg.nl of 104869_donna@dehogeberg.nl.
Elke winter loopt De Slufter een aantal keer vol met zeewater, dit was vorige week na storm Ciara ook het geval. Helaas brengt het water ook veel zwerfafval mee. Daarom organiseert Staatsbosbeheer jaarlijks een grote opruimactie in het gebied, we kunnen de hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Vrijwilligers die graag aan deze actie willen meewerken zijn welkom vanaf 09.30 uur, verzamelpunt is onderaan de trap aan het einde van de Slufterweg. De opruimactie duurt tot 12:15. Café Restaurant De Slufter zorgt voor een warme kop soep na afloop. Voor vragen kun je contact opnemen met Anna Sprenkeling via T: 06-10203149 of E: a.sprenkeling@staatsbosbeheer.nl.
Je loopt over de bodem van de zee; over een paar uur staat het hier weer vol water! Ontdek wat er allemaal leeft in, op en van het wad. Aanvang 12.30 uur. Info en boeken: www.ecomare.nl
| 1 2 3 4 5 | volgende > | >>
Resultaten per pagina:
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u doorgeven tot dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.
Den Burg
Den Burg is het grootste dorp van Texel, met ongeveer 7.008 inwoners (peildatum: 1 januari 2019). Dat betekent dat iets minder dan de helft van de totale bevolking in dit dorp woont, midden op het eiland. In Den Burg is een gezellig winkelcentrum met verschillende terrasjes.

De Hervormde kerk is rond 1400 gebouwd op het uit zwerfkeien bestaande fundament van een Romaans kerkje. In 1604 werd een nieuwe spits geplaatst, nadat de vorige spits er tijdens een storm in 1539 was afgewaaid. Het gebouw werd zwaar beschadigd in de Tweede Wereldoorlog tijdens de opstand van de Georgiërs. Direct na de oorlog is de kerk gerestaureerd. In de jaren voor de oorlog werden de huizen voornamelijk langs de bestaande wegen gebouwd, waardoor lintbebouwing ontstond. Bij de naoorlogse bouwplannen is men de straten opnieuw ringvormig om het centrum gaan aanleggen. Er ontstonden nieuwe wijken rond het centrum.

Lees meer >>