Agenda 19 december 2018

Het thema van het Alzheimer Café is deze maand 'Daar zit muziek in!' Het jaar wordt afgesloten met een gezellige avond in het teken van muziek. Cor Wabeke, specialist ouderengeneeskunde bij Geriant én muzikant, en Karin Wildoër, verpleegkundige én zangeres, treden op en geven uitleg over het effect van muziek op het brein in het algemeen en bij mensen met dementie. Van 19.15 tot 21.30 uur in De Buureton, Beatrixlaan 43 in Den Burg. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.
Manege Elzenhof is geopend voor bosritten (€ 18,- per uur) en strandritten (2 uur, € 36,-; voor gevorderde ruiters), pony aan de hand en rijlessen voor jong en oud. Bosrandweg 252, De Koog. Reserveren via T: (0222) 317469/315923.
Joris’ Kerstboom staat tot het einde van het jaar bij vele bibliotheken in het land, waaronder die van Texel. Gebaseerd op het televisieprogramma Joris’ Kerstboom, waarin presentator Joris Linssen bijzondere ontmoetingen heeft bij een kerstboom. Mensen komen langs, schrijven een wens of versieren een kaartje of kerstbal. Vervolgens zoeken ze een plekje in de boom. Het ophangen van de kerstballen, foto's en kaartjes leidt vaak tot mooie gesprekken. In de Texelse bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.
Deze winter is een raaminstallatie te zien van Marian Smit en Maurice Christo van Meijel. Daarnaast nieuwe houtdrukken van Grietje Postma, stoere bronzen dieren van Arno Goossens en abstracte patronen in olieverf van Jolanda van Gennip. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van wo t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur. Zie I: www.galerieposthuys.nl.
| 1 2 | volgende > | >>
Resultaten per pagina:
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.